Actualitat
Carro de la compra

Total en carrito actualmente: 0

Total 0.00 €

Su carrito de la Compra

Precio IVA incluido

Vino Xat de Benaiges

Ref. 1
5,00
-- Noticias(nuevo) --
-- Noticias(nuevo) --
45
Societat Agrícola de Valls

La Societat Agrícola de Valls organitza aquest diumenge a partir deles 10 del matí com és habitual una nova edició de la Festa de l’Oli Nou de Valls que permetrà tastar el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels 300 socis de l’entitat. L’oli de la Societat Agrícola de Valls, emprat dins la DOP Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de litre i de tres quarts.

Com sempre aquesta jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, començarà a les deu del matí amb una jornada de portes obertes al trull, per veure’n les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli sortint procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí. A la mateix esplanada de l’aparcament de la cooperativa, si el temps ho permet, tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire. En cas de pluja, l’esmorzar se serviria a l’interior de la nau de la cooperativa. Paral·lelament, a les onze del matí tindrà lloc l’actuació musica del grup Penjats de l’ham que amenitzarà el matí mentre els més petits podran gaudir dels inflables que s’hi instal·laran. Tots aquests actes són gratuïts i de lliure accés. El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de tres euros i tots aquells que comprin una garrafa de 5 litres obtindran un descompte de 2 euros. La previsió que tenen des de l’organització és que al llarg del matí se serveixin 400 esmorzars, una xifra similar a la de l’any passat.

Les previsions d’enguany

Els 300 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees es troben ara mateix immersos en la campanya de recollida de la collita, que ja va començar fa unes setmanes. Les previsions que ara mateix es realitzen parlen d’una davallada de prop del 30% respecte la collita de l’any passat. Si la campanya 2015 la Societat Agrícola de Valls va arribar als 190.000 litres d’oli, enguany aquesta xifra se situarà al voltant dels 140.000, segons la gerència de la Societat per les adverses condicions meteorològiques dels últims mesos amb la pràctica absència de la pluja durant els mesos que l’oliva la necessita per créixer.

ç

Contacte con nosotros

Si desea realizar cualquier consulta, por favor rellene el formulario con los datos requeridos y envíenos el mensaje. Le responderemos en breve.

Mapa del sitio